категорії: блоґ-запис

На Малій сцені розповідатимуть казки!

теґи: Алєнтрада, ТК2011, Трипільське Коло - 2011 Повітря, казки, Трипільське коло

Не було колись на світі ні землі, ні людини, ні світла сонячного, а було лиш безкрайнє море і темна, похмура ніч. Та однієї миті забурлило море, розкрило свої хвилі,  і з його надр винирнула Жар-птиця. Піднялася вона високо в небо, здіймаючи вітер, і лишилася світити на небосхилі ясним сонечком.

Минав час, стікали роки – самотньо було птиці на небосхилі. Тоді розправила вона своє золотаве пір’я, знову занурилася у хвилі морські й знесла яйце-райце. А з того яйця-райця вийшла земля, а на землі народилися люди.

Птах, чарівна Жар-птиця, яку наші пращури вважали за символ яскравого сонечка, Лелека, що приносить сім’ям діточок, Зозулиця, яка пророчить нам роки, став символом цьогорічного фестивалю «Трипільське Коло. Повітря». Разом з чарівними пташками протягом чотирьох днів ми будемо закликати щастя у колі найближчих друзів та найрідніших людей! Разом будемо творити, дарувати свої посмішки та дихати на повні груди!

До речі, символом Малої сцени є добродушний Змій-Горинич, Школи танцю – рожевий фламінго, а Території вогню – фенікс.

Казка народжується спільно з партнерами творчої частини фестивалю – театром історичного танцю «Алєнтрада» http://www.alentrada.org.ua.

Alentrada